Barselscafé

Barselscaféer

Torsdag d. 2. november "Da Knud kom ud" - om hjemmefødsler (obs torsdag!)

Med udgangspunkt i børnebogen "Da Knud kom ud", fortæller en af bogens to forfattere Jesper Manniche, om sin søns fødsel og jordemoder Ditte Aagaard supplerer med fagligt input og svarer på mere generelle spørgsmål. Så...Er du nysgerrig efter at vide hvordan hjemmefødsler foregår og hvad der skal til, hvorfor skulle man gøre det og hvornår det bare ikke er en god idé?

Jesper har bøger med til salg for 150kr og signerer gerne:

"...en glad børnebog på dansk, der kan hjælpe børn til at forstå fødslen og være udgangspunkt for en snak mellem voksne og børn om graviditet, fødsel, babyer og det at blive storesøster eller storebror. Vi håber bogen giver - ikke kun børnene, men også forældre - en større forståelse for fødslens fantastiske proces."    /forlaget "TRYKVÆRKET"

Barselscaféen er både for gravide, barslende og babyer! 


Oplægsholder: Jesper Manniche og Jordemoder Ditte Aagaard

Send SMS til 30143686, så får du besked om der er plads til caféen - derefter betaler du 100 kr på mobilepay til samme nummer skriv "Hjemmefødsel"

water_birth.jpg

Tirsdag d. 7. november "Bedre sovevaner for både børn og forældre"
Alt for mange børn og voksne sover ikke godt og nok. Manglende søvn betyder manglende overskud og kan give anledning til unødige konflikter i familien. Kom og hør om søvnens betydning. Få vejledning i hvordan I kan hjælpe jeres barn til at få gode søvnvaner. Bliv inspireret til, hvordan I, som forældre, kan få tilstrækkelig søvn. 
Oplægsholder: Karin Ylönen, psykomotorisk terapeut med fokus på børn, unge, familier, søvn, stress m.m.   www.sovgodtnu.dk

Send SMS til 30143686, så får du besked om der er plads til caféen - derefter betaler du 100 kr på mobilepay til samme nummer skriv "Søvn"

sov godt2.jpg

Tirsdag d. 21. november "Giv kvinderne fødslen tilbage"

Det er titlen på en ny debatbog om fødsler skrevet af journalist Hanne Dam.
Hanne kommer selv til denne barselscafé og med udgangspunkt i sin bog stiller hun spørgsmål og lægger op til debat og samtale. I pressematerialet står der b.l.a.:

"Alt for mange indgreb. Alt for meget kunstigt hormon. Alt for meget ve-stimulering og bedøvelse. Alt for mange sugekopper. Alt for få jordemødre. Alt for mange nybagte mødre uden lykkerus. Alt for mange kvinder, der oplever ikke selv at have født deres barn.  Alt for mange pressede og skæve nyfødte efter forcerede fødselsforløb....Giv kvinderne fødslen tilbage viser, hvad de årelange besparelser på fødselsområdet og lægernes ”sikkerhed for enhver pris” koster i kvalitet for kvinde og barn – og diskuterer magtstrukturerne i fødselsverdenen."

Enig eller uenig - eller bare nysgerrig? Kom og vær med!

Dette er en special-edition-barselscafé incl. frokost. Der er 25 pladser.

Billetter koster 150 kr og købes på place2book (link følger).

Hanne Dams bog.jpgHanne Dam.jpg

Tirsdag d. 5. december 

Onsdag d. 20. december Juleafslutning i Legestuen Kolbøtten

Du tilmelder dig ved at sende en SMS til 30143686. Juleafslutningen er gratis.

gingerbread-1048921_960_720.jpg

Hvis du har et emne, du kunne tænke dig vi skal tage op i en barselscafé, så send en mail eller en SMS - vi vil jo allerhelst lave noget som er super relevant for jer!

info@saltofamilieaktiviteter.dk - tlf 30143686

legebanner.jpg